UITNODIGING ONLINE KENNISSESSIE

Verwaarding van vollegrondsreststromen in nieuw food-concept

Op woensdag 6 juli van 15:00 – 16:00 uur organiseert Platform Tuinbouwreststromen een online kennissessie over de verwaarding van van vollegrond reststromen naar food-concepten. Tijdens de oogst van vollegrondsgroenten ontstaan allerlei soorten reststromen. De consument is kieskeurig en groentes die een afwijking hebben worden al snel afgekeurd voor de versmarkt. Ook worden veel delen afgesneden die perfect geschikt zijn voor consumptie. Joep Bindels zal tijdens de kennissessie zijn ideeën toelichten en met telers in gesprek gaan om te bespreken welke producten in aanmerking zouden kunnen komen voor zijn nieuwe foodconcept.

Voor deze kennissessie zijn wij op zoek naar telers van onder andere peen, bloemkool, broccoli, bleekselderij, knolselderij, koolrabi of vergelijkbare vollegrondsgewassen. U kunt zich gratis aanmelden via onderstaand contactformulier. Voorafgaand aan de kennissessie ontvangt u een link om deel te nemen aan deze kennissessie.

Deelnemen aan de kennissessie over verwaarding van vollegrondsreststromen

    Joep Bindels

    Platform Tuinbouwreststromen is continue op zoek naar partijen die reststromen kunnen verwaarden. Een goed voorbeeld hiervan is Joep Bindels, een innovatieve food-ondernemer uit Venlo. Met Culivite, Minuutje Menuutje, Friet Anders en De Saus van Joep heeft hij al een heel aantal food-concepten in de markt gezet. Momenteel onderzoekt Joep de mogelijkheid om een nieuw foodconcept te ontwikkelen op basis van 2e klasse groenten en/of de delen die normaal worden afgesneden.

    CONTACT

    Villa Flora, Villafloraweg 1, 5928RC Venlo
    077 - 782 01 56